top of page
Uitgelicht

9 soorten stadshout vandaag !

Vandaag prachtig hout gekocht bij Stadshout Amsterdam en bij Nederlands Hout in Haarlem.

Mijn eerste bezoek aan beide plekken en zeker niet de laatste ! Ze maken zelf ook allerlei producten en meubels en zijn regelmatig open voor bezoek. Ze kennen mij nu, snuffelend naar de mooiste restjes hout. En dat is de moeite waard en steeds weer verassend.

9 soorten hout gevonden vandaag van allerlei bomen die stonden op bekende plekken in en rond de stad.

Zo heb ik uit Amsterdam uniek hout van een ruim 40 jaar oude Meidoorn die stond in de Vincent van Goghstraat. Iepen hout uit het Vondelpark en de Kromboomsloot (gracht), Meelbes, Honingboom (nooit van gehoord) en Acacia ut het Amstelpark.

En Haarlem kan binnenkort doosjes verwachten van enkele 'Woudreuzen' die in de oktober storm van 2013 zijn gesneuveld in het oudste stadsbos van Nederland: Haarlemmerhout !

Prachtige stukken (kwartiers, met veel 'Spiegels') Eiken en Beukenhout.

Als Toegift vonden we nog een stuk hout van een oude Lindeboom die stond op het landgoed De Hartekamp in Heemstede. De Linde spreekt enorm tot de verbeelding, er is veel over te vertellen.De hartvormige bladeren hebben zeer bijgedragen aan haar symbolische betekenis. Alom wordt de linde gezien als de boom der liefde. Maar daarover meer als ik het hout heb 'aangebroken'

Recente serie's
Zoek op:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page