top of page

Als kind maakte ik al voor de geiten die wij hadden plateau's van hout met een plank als trap en takjes als treden. En alleen door een brokje achter iedere trede te leggen kon ik ze motiveren naar boven te klimmen, althans dat dacht ik... De geiten waren nog slimmer..!

Alleen de kleine geitjes begrepen dit direct zonder brokjes!

 

Inmiddels heb ik van houtbewerking mijn beroep gemaakt en werk als zelfstandig meubelmaker in Utrecht.

Ik ben autodidact en heb in de loop der jaren de houtbewerking eigen gemaakt & natuurlijk veel geleerd van anderen!

 

Hout is het enige materiaal dat mij nooit is gaan vervelen!

Geen enkele boom is exact hetzelfde. Elk stuk hout is weer uniek omdat het dynamisch is ontstaan. 

 

Een boom is een brug tussen boven en beneden en de stam is het intermediair tussen de wortel en de kroon. Vrijwel al het meubelhout komt van de stam en het is dan ook niet verwonderlijk dat hout ook voor mijzelf een brug, de synthese is, waar het abstracte (de inspiratie, het ontwerpen) samenvloeit met het concrete (het construeren & het maken). Dus waar mijn hart door wordt geïspireerd wordt in het hoofd geconstrueërd en door de handen gerealiseerd! 

 

 

 

 

Kleine Rob

Meestal ben ik na een aantal jaren wel weer toe aan een ander beroep. Zo heb ik tot nu toe gewerkt als fotograaf, tuinder, kok en bakker. De laatste 10 jaren heb ik met plezier gewerkt op het internationale conferentiecentrum en unieke landgoed Renova, voornamelijk als kok en leidinggevend in de keukens. Houtbewerking deed ik s'avonds en in de weekenden in de werkplaats midden in het bos, omgeven door eikenbomen! 

H o e  h e t  b e g o n

De enkele uren, dagen of weken dat de meubelmaker het hout van (soms honderden jaren) oude bomen omvormt tot een werkstuk dat wellicht ook weer honderden jaren meegaat is eigenlijk heel kort en eigenlijk ook helemaal niet duur, zo gezien..

 

Het is een plezier om mee te werken. Bekijk de portfolio voor een indruk van een aantal werkstukken, maar..

de mooiste werkstukken moeten nog worden gemaakt ! En wellicht is één ervan voor U..

 

bottom of page