top of page

De boom verbind letterlijk hemel en aarde. Met zijn wortels stevig verankerd voedt hij zich met de sappen uit de aarde die de hoogst gelegen takken en bladeren bereiken en daarna verdampen in de lucht. En dan zijn imposante kroon van bladeren en takken! die als het ware het hemelgewelf dragen en spreken met sterren en planeten! Maar bovenal met de Zon. De boom groeit naar het licht zodat bladeren het zonlicht om kunnen zetten in energie. Hieraan danken wij ook onze zuurstof! En hiertussen, tussen de wortels en de kroon, bevind zich de stam, waarin dit alles wordt opgetekend, elk seizoen, elk jaar, elke beweging is terug te lezen, er als het ware in opgetekend als in een boek, zo ook de opgenomen zonne energie.

Dit alles is terug te lezen in het werkstuk van de meubelmaker die het weer zichtbaar maakt en er een nieuwe bestemming aan geeft.

Hout geeft dus niet alleen warmte als je het in de kachel gooit maar omgevormd door de kundige hand van de meubelmaker wordt hout het goud van de zon! En brengt niet slechts enkele uren maar generaties lang warmte in huis! Daarom is dit houtatelier ' Als de Zon' : Solaris!

 

 

 

W A A R O M   S O L A R I S

bottom of page