top of page
Uitgelicht

PLATAAN. Bemuurde weerd, Utrecht

Als ik in Utrecht iemand vertel dat ik hout heb van de Plataan die in het water aan de Bemuurde Weerd viel, dan weet bijna iedereen welke boom ik bedoel. Deze boom stortte namelijk met veel gevoel voor drama op 15 Oktober 2013 in het water en kwam daarmee in het nieuws.

Hier één van de nieuwsberichten van die dag :

Historische kademuur Bemuurde Weerd ingestort

NIEUWS 15 OKT 15:02 2013 REDACTIE

Een deel van de kade bij de Bemuurde Weerd Oostzijde is ingestort door een weggezakte boom. De boom heeft een fiks stuk grond, een verkeersbord en een aanhanger mee het water in gesleept.Doordat de boom dwars over het water is gevallen, wordt de doorgang van (rondvaart)boten belemmert. De politie heeft het gebied afgezet.Ook de brug naar het Nijntje-Pleintje is afgezet, door de verzakking is deze instabiel geworden.De boom is waarschijnlijk weggezakt door de heftige regenval van de afgelopen dagen. Een medewerker van Café Weerdzicht zei tegen RTV Utrecht dat een tweede boom het dreigt te begeven.De Bemuurde Weerd is een rond 1300 ontstane voorstad van de Nederlandse stad Utrecht. Vandaag de dag is de Bemuurde Weerd door stadsuitbreidingen geen voorstad meer, maar de naam is blijven bestaan als straatnaam.

Van deze boom zijn er tot nu toe 9 doosjes gemaakt. Er is nog hout waarvan in Febr./Maart ook doosjes gemaakt zullen worden.

Recente serie's
Zoek op:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page