top of page
Uitgelicht

PLATAAN. Amstelpark, Amsterdam

De Plataan is dankzij hun schors de ideale stadsboom. De boom vervangt jaarlijks zijn schors waardoor hij beter in een stadsomgeving kan overleven. Een vernuftige boom dus.

Het zijn niet alleen reuzen omdat ze zo groot zijn, maar ze zijn ook taai met een enorm uithoudingsvermogen. Een stadsboom heeft nogal wat te verstouwen van het constante verkeer, de trillingen en de vervuilde lucht. Maar de plataan kan overal tegen: luchtvervuiling, beschadigingen van de stam, weinig wortelruimte, flink snoeien. Het is wat dat betreft een échte bikkel. Vandaar dat hij ook zo geliefd is in de grote steden.

Hij kan alleen niet tegen de wil van de mens op!

Momenteel worden hiervan doosjes gemaakt.

Recente serie's
Zoek op:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page